8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Антон Коджабашев избран за областен лидер на АБВ, стяга редиците за местните избори

Бившият президент на федерацията по щанги и трикратен световен и европейски шампион Антон Коджабашев е избран днес за областен председател на АБВ в Бургас, по време на учредителна конференция, на която са присъствали 138 делегати. По време на областната конференция делегатите са номинирали Георги Първанов за председател на АБВ. Изборът на лидер ще се проведе на 25 април в София. Коджабашев каза, че вече са сформиране общински структури на партията в почти всички общини в бургаски регион, без Созопол и Руен. 20150328_140020

 

„Благодаря на колегите, които ми гласуваха доверие. Обещавам им, че ще дам всичко от себе си, защото ми е омръзнало да  слушам  оплаквания, че в държавата нищо не се променя. Аз самият никога не съм помислял за Терминал 2, а ако отида някъде то  ще е само на екскурзия или на състезания, както досега”, каза Коджабашев.

По думите му АБВ ще се бори да влезе в местния парламент на предстоящите местни избори. Все още не е решено къде АБВ ще издигне кандидати за кметове и къде ще подкрепи кандидати на други партии. Зам. председателят на АБВ Румен Петков отхвърли възможността да бъде подкрепен по места кандидат на БСП. „Поведението на „Позитано” е неадекватно. Не можеш да обречеш кандидатите си за кметове на самота. Ръководството на партията, освен в огледалото, където виждат собствено си отражение, не могат да търпят друго пред себе си”, коментира Румен Петков. По думите му много от кметовете на БСП не приемат подобно поведение.

20150328_140045Румен Петков каза още, че водачи на листите на АБВ за местните избори ще бъдат пора до 35 години, защото трябвало да се сложи край на порочната практика младите хора да бъдат само емблема, а да не водят листите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук