8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Апелативен съд Бургас остави в ареста разследван за наркотици

Апелативен съд Бургас потвърди определението на Ямболския окръжен съд, с което е задържан под стража Рустам Холопов. Той е привлечен като обвиняем по обвинение за това, че в периода от 15.01.2015 г. до 04.03.2015 г. в гр. Ямбол, в обитавано от него жилище, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и е разпространил високорискови наркотични вещества – коноп и метаамфетамин.

наркотици На 06.03.2015 г. Окръжен съд Ямбол му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. Холопов обжалва този съдебен акт с молба мярката за неотклонеине да бъде изменена в по-лека.

Апелативен съд Бургас след като се запозна със събраните в досъдебното производство доказателства, с мотивите на обжалвания съдебен акт и със заявените в съдебната зала становища на страните, прецени, че не са налице условия за изменение на мярката за неотклонение. Въззивният съд установи, че Холопов е обвиняем за тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода и с глоба. Представените доказателства водят до обосновано предположение, че той е автор на вмененото му деяние. То е извършено в условията на опасен рецидив, което сочи наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Апелативен съд Бургас споделя изводите на първата инстанция, че тези хипотези не се опровергават от изтъкнатите от защитника му аргументи.

Определението на Апелативен съд Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук