18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Апелативен съд Бургас потвърди ареста на разследван за умишлено убийство

Апелативен съд Бургас потвърди взетата спрямо Велчо Велчев мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23.11.2014 г. около 18 ч. в дом в гр. Стралджа, умишлено е умъртвил 54-годишен мъж от същия град.

арест, съд     На 27.11.2014 г. Окръжен съд Ямбол му е наложил най-тежката мярка за неотклонение. Той обжалва този съдебен съдебен акт пред въззивната инстанция с молба мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – домашен арест.

Апелативен съд Бургас след като се запозна със становищата на страните и извърши цялостна проверка на атакуваното определение, установи, че Велчев страда от психично заболяване, но няма категорични данни за обстоятелства и заболявания, които да изключват вменяемостта му и наказателната му отговорност. Въззивният съд намира за правилно приетото от Окръжен съд Ямбол наличие на обосновано предположение за авторство и вина на обвиняемия за извършване на убийството, за което е привлечен да отговаря. Апелативният съдебен състав прецени, че са налице и другите предпоставки за налагане на тази мярка за неотклонение – опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго деяние. Като неоснователно се приема възражението на служебния му защитник, че престъплението трябва да бъде квалифицирано като убийство, извършено в състояние на силно раздразнение.

Въззивният съд посочва, че с оглед на сериозните обвинения срещу Велчев и опасността той да извърши друго деяние или да се укрие, определената му мярка за процесуална принуда е адекватна и я потвърди.

Определението на Апелативен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук