14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Апелативен съд – Бургас разгледа наказателно дело за смърт на родилка

Апелативен съд – Бургас изслушва днес пледоариите на страните по наказателно дело срещу подсъдимите Александър Маджуров, Сияна Драгнева и Нина Добрева. Производството пред въззивната инстанция е образувано по протест на прокуратуратаи жалби на частните обвинители против присъда на Окръжен съд -Бургас по НОХД №127/2011г.

Тримата лекари са признати за невинни по обвинение, че поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, при упражняване на медицинска професия по непредпазливост са причинили смъртта на родилката Поля Димова.

По време на днешното съдебно заседание въззивният състав прие заключенията на вещите лица, изготвили повторната тройна съдебна експертиза. Съдът не уважи искането на държавното и частното обвинение за изслушване на експертите, изготвили предишните експертизи по делото и за назначаване на нова петорна или седморна  медицинска експертиза.

В хода на пледоариите представителят на Апелативна прокуратура-Бургас настоя съдът да постанови нова присъда, с която тримата лекари да бъдат признати за виновни. Пледоариите продължават. Случаят е от началото на 2011 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук