17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Апелативен съд – Бургас потвърди арест на разследван за наркотици

Апелативен съд – Бургас потвърди постановената спрямо Иван Михайлов от гр. Ямбол мярка за неотклонение задържане под стража.

Той е разследван по досъдебно производство по обвинение за производство с цел разпространение на наркотични вещества – метаамфетамин, и за държане на друго наркотично вещество – коноп. На 14.12.2014 г. Окръжен съд – Бургас е взел спрямо него първоначална мярка за неотклонение задържане под стража, която е била потвърдена от въззивната инстанция.

На 21.02.2014 г. Окръжен съд – Бургас е разгледал жалба на Михайлов с искане да бъде изменена тази мярка за неотклонение в по-лека – домашен арест. Първоинстанционният съд е отхвърлил молбата като неоснователна и задържаният обжалва този отказ

Днес Апелативен съд – Бургас не намери основания за промяна на постановената му мярка за неотклонение. Съдът установи, че Михайлов е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода. Представените по делото материали аргументират обоснованото предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря.

Съдът прецени, че доказателствата по делото не сочат нови факти и обстоятелства, които да обосновават искането на задържания и неговия защитник за изменение на мярката за неотклонение. Същевременно въззивният съд констатира, че деянието, за което е разследван по настоящото досъдебно производство, е сторено в изпитателния срок на предходна присъда. С нея Михайлов бил признат за виновен в производство, държане и разпространение на наркотични вещества. Това обстоятелство мотивира съда да приеме, че съществува реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

Апелативен съд – Бургас намери, че мярка за неотклонение домашен арест не е подходяща, защото престъпната дейност, за която е разследван, е свързана с негови действия предимно в домашни условия.

Съдът коментира, че той има адресна регистрация в гр. Ямбол, но продължително време е пребивавал в гр. Бургас без адрес. Престъпленията, за които вече е осъден, са извършени на територията на гр. Бургас и околните селища.

Определението, с което Апелативен съд – Бургас, отказа да измени мярката за неотклонение е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук