14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Апелативният съд остави в ареста наркодилъри от Сливен

Апелативен съд – Бургас потвърди определение на Окръжен съд – Сливен, с което Георги Георгиев и Радостин Ганев са оставени в ареста. Първоинстанционният съд е потвърдил наложената на двамата мярка за неотклонение задържане под стража.

съд БургасГанев е привлечен като обвиняем за това, че на 06.12.2013 г. в гр. Сливен, в съучастие с Георгиев, като съизвършител без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 42,41 гр. Марихуана на стойност 254,47 лв.

Георгиев е привлечен като обвиняем по четири обвинения. За това, че на 06.12.2013 г. в гр. Сливен, в съучастие с Ганев, като съизвършител, без надлежно разрешително, държал с цел разстространение високорискови наркотични вещества – 42,41 гр. марихуана на стойност 254,47 лв. За това, че придобил и до 06.12.2013 г. в с. Мечкарево, община Сливен държал огнестрелно оръжие – пушка „TEMEL” и патрон, без да има за това надлежно разрешение. Другите две обвинения срещу Георгиев са за принуда на свидетели да разпространяват марихуана на територията на гр. Сливен, като употребил за това сила и заплашване.

На 24.01.2014 г. Окръжен съд – Сливен е взел спрямо двамата мярка за неотклонение задържане под стража. На 23.05.2014 г. първоинстанционният съд е отказал да уважи молбите им за изменение на мярката за процесуална принуда в по-лека. Те обжалват това определение пред въззивната инстанция.

Апелативен съд – Бургас като анализира оспорваното определение и събраните по делото доказателства, както и изявленията на страните в съдебното заседание днес, прие за обосновано и законосъобразно становището на Окръжен съд – Сливен, че искането на двамата обвиняеми за изменение на мярката им за неотклонение е неоснователно. Въззивната инстанция намира за правилен извода, че носъбраните доказателствата по делото не оборват направеното обосновано предположение за съпричастност на обвиняемите към престъпната деятелност, за която са привлечени да отговарят. Съдебният състав смята, че те са лица с висока степен на обществена опасност и не е отпаднала реалната опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.

Във връзка с оплакванията на Ганев за здравословен проблем, Апелативен съд – Бургас установи, че не се налага болнично лечение и при необходимост може да бъде проведен преглед с лекар – специалист. Останалите доводи на обвиняемият не са свързани с нововъзникнали обстоятелства, които да мотивират изменение на мярката му за неотклонение.

По отношение на Георгиев въззивният съд обърна внимание, че са му повдигнати четири обвинения за тежки умишлени престъпления, на данните за продължителна престъпна дейност и механизма на извършването им.

Актът на Апелативен съд – Бургас не подлежи на обжалване и протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук