20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Апетитният терен край Несебър е продаден без търг

Земеделският министър Мирослав Найденов призна пред bTV, че апетитните имоти в Несебър са придобити без търг. По новото законодателство обаче това вече не е възможно. „Преписките са започнали когато е действал старият закон. Промени се начина на оценка”, заяви той. Найденов обясни, че е говорил с първия купувач а имота, който е тъст на шефа на БФС Борислав Михайлов.

„Той каза, че през 2007 г. той е имал бизнес с бунгала съседно до дюните. Казали са му, че ще му дадат земя от горския фонд. Инвеститорът е купил не само земя, а и инвестиционен проект. Били са в контакт много преди сделката”, обясни Найденов. По думите му са платени 2 млн. лв. Останалата част от сумата трябвало да се преведе след изпълнението на проекта. Крайна цена според Найденов вила 40 лв. на квадрат.

 

„Няма как да оправдаете тази цена. Разликата от 3,5 млн. лв. ще бъде разделена между няколко човека и това без ваше знание няма как да стане”, контрира червения депутат Илияна Йотова.
Мирослав Найденов й отвърна като припомни скандала с брата на Сергей Станишев, който се сдобил с имот на Карадере за едва 7,7 лв. на квадрат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук