20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

АПИ: Тръгвайте на път подготвени

 Поради очакваните валежи от дъжд и сняг над по-голямата част от страната през уикенда, шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци са осигурени около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук