13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Арести на футболисти в Бургас за черно тото след акция на ГДБОП

При операция на ГДБОП в Бургас са задържани 8 футболисти за черно тото. Играчите са на „Черноморец Бургас” и „Нефтохимик” и тепърва ще се изяснява кои са и какви обвинения ще им бъдат повдигнати от бургаската районна прокуратура .

До реализация на акцията се стигнало след двумесечно разследване. Според непотвърдена информация обвинения са повдигнати на четирима от тях, останалите са били разпитани и освободени.

Към 18 часа с белезници бяха изкарани от сградата на МВР Бургас футболистите на „Черноморец” Преслав Йорданов и Румен Трифонов. 15 минути по-късно бяха изведени още двама играчи, които бяха си вдигнали качулките, за да не бъдат разпознати.

От пресцентъра на „Нефтохимик” излязоха с официално опровержение, че сред арестуваните за нелегални залагания има техни играчи. Според непотвърдена информация обаче на разпит от „нафтата” са били футболистите Галин Димов и Любомир Божинов, които по-късно са освободени.

В хода на операцията е било установено, че нелегални бук мейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба.

Задържани са двамата организатори на групата от Бургас, които са  криминално проявени.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук