12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Арестуваните полицейски шефове прикривали престъпления?

Началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград – Васил Налбантов и Димчо Темелков, са били арестувани тази сутрин при специализирана операция на отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР. Акцията е била под ръководството и наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив. По неофициална информация има данни, че двамата са прикривали извършени престъпления с цел дадени лица да не попаднат под ударите на закона.

Началниците на двете полицейски управления са задържани за 24 часа по Закона за МВР, уточниха от Прокуратурата. Водят се две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

„Още не мога да коментирам днешната реализация“, лаконичен бе пред Дарик новият директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив Христо Разсолков, който се е запознал с началниците на двете управления при постъпването си на работа.

Предишният директор на пловдивската полиция Пламен Узунов също се въздържа от коментар и определи Налбантов и Темелков като съвестни служители, които са си вършили добре работата.

Кметовете на двете общини в Пловдивска област също бяха пестеливи с коментарите си. Кметът на Асеновград Емил Караиванов заяви, че не е имал проблеми по отношение на комуникацията с началника на полицейския участък в Асеновград и оттам винаги са се отзовавали при необходимост от съвместна работа с общината.

„Началникът на Районното управление си гледаше добре работата през годините и винаги съм получавал помощ и разбиране“, заяви от своя страна и кметът на Първомай Ангел Папазов./ Дарик

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук