21 C
Бургас
понеделник, май 27, 2024

Арестувани мъже от Несебър и Свети Влас за трафик на хероин от Турция

Тридневна спецоперация проведоха служители на ГДБОП, съвместно с колегите си от териториалните звена в Бургас, Пловдив,  и Русе и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. Действията на антимафиотите са били насочени към пресичането на изграден канал за трафик на хероин от Турция през България за страни от Западна Европа. Международната операция е осъществена в координация с евроатлантическите партньорски служби.
 В рамките на образуваното по случая досъдебно производство разследвания започнали в София и на територията на Бургаска област.

 Установен и задържан бил лек автомобил „Фолксваген Голф”.

Във фабрични кухини над задната седалка на превозното средство, управлявано от 39-годишния перничанин Е.В., били намерени 33 кг кафяво прахообразно вещество. Количеството, което било разпределено в 66 пакета, отново реагирало като хероин при направения полеви тест. Като съпричастни към престъпната дейност били задържани Б.Л. /26 г./ от Несебър, В.С. /38 г./ от Брезник и С.С. /38 г./ от Свети Влас.

На територията на столицата пък бил задържан основният организатор на престъпната група – 48-годишният софиянец М.П. Други двама столичани били задържани в Пловдив. Ю.П. /41 г./ и Д.Г. /33 г./ са съпричастни към подготовката за трафик на иззетите от антимафиотите наркотици.
Всички 11 души, задържани при спецоперацията, ще останат в ареста за срок от едно денонощие.

Както вече съобщихме, в хода наоперацията на ГКПП – Русе Дунав мост за проверка бе спрян автомобил „БМВ Х5”, управляван от 44-годишния К.И. от Карлово. Във фабрични кухини в калниците на колата спецполицаите открили 84 пакета с кафяво прахообразно вещество. При последвалия полеви наркотест иззетото количество с общо тегло 42 кг показало характерна реакция на хероин.

Същия ден в Карлово са проведени допълнителни процесуално-следствени действия, в рамките на които са задържани двама от основните членове на разследваната престъпна организация – Т.А. /52 г./ и Д.С. /30 г./.

Ден по-късно е задържан още един карловец – К.И. Той бил използван като куриер за трафик на наркотичните вещества.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук