14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Арестуват двата кораба със скрап, в които бяха открити крадени шахти?

 

Кметът на Бургас поиска от „Морска администрация“ да бъдат арестувани двата кораба, в които днес бяха открити  40 крадени шахти. Плавателните съдове да бъдат задържани докато приключи проверката на „Икономическа полиция“, поискаха от общината. От 2000 до 3000 шахти годишно изчезват от улиците на Бургас и се продават за жълти стотинки в пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали. От кражбите общината и ВиК дружеството в града търпят загуби от половин до един милион лева.

„Икономическа полиция“ провери днес два кораба, натоварени със скрап, след като през нощта бяха откраднати 40 шахти в града. Това съобщи заместник кметът по финанси Красимир Стойчев.  Кметът Николов разпореди да бъдат изпратени спешни писма до „Морска администрация“ и прокуратурата с настояване за налагането на санкции на спедиторските фирми, ангажирани с товарите, стартиране на предварително производство срещу износителите на метала за кражба на общинска собственост.

Пунктовете за изкупуване на метали в града са над 40. От ВиК – Бургас обясниха, че само те имат право да предават за вторични суровини бракувани шахти и то с протокол. От там настояват да се засили контролът по пунктовете за изкупуване на метали.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук