18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Арестуваха инвеститора на Океанариума

Инвеститорът, който трябваше да строи бургаския океанариум на територията на парк „Езеро“ е бил арестуван, съобщават от пресцентъра на регионалния отдел на Резследващата комисия на Русия.  Олег Шишов, шефът на  НПО „Мостовик“ е в нарушение на разпоредбите на Кодекса на труда, допълват оттам. 

Снимка: omskinform.ru

Повече от два месеца фирмата не плащала заплати на работниците и служителите, въпреки че е имало възможности за това. Криминалистите установили и други доказателства за финансови нарушения от януари до юни 2014 г., совели до това общият дълг на „Мостовик“ до достигне 535 000 рубли, припомнят от руското издание „Ведомости“.

В края на октомври Шишов съобщи, че НПО „Mostovik“, която е в процес на банкрут, планира да постигне споразумение за уреждане с кредиторите си по време на следващата среща на кредиторите със Sberbank, а след това заяви, че известието за възможно споразумение на банката все още не е получено. Още през април компанията започна арбитраж за собствената си несъстоятелност. По това време, задълженията й надхвърляха 40 милиарда рубли. Сбербанк заведе дело, за да прибере задълженията си от 18.9 млрд.рубли. Задълженията към Alpha Bank са 3,3 милиарда, към Газпромбанк – 3,4 млрд.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук