20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Арестуваха криминален от „Сарафово“ и мъж от Бургас за кражба на луксозни автомобили

В резултат на продължителните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас със съдействието на Специализираните полицейски сили е неутрализирана група, набавяща автомобили от висок клас – предмет на престъпление, с променени идентификационни номера, поставени от завода – производител и изготвяне на неистински чужди документи за собственост. Впоследствие автомобилите се регистрират в секторите „Пътна полиция” в страната, като част от тях са ползвани с чужди регистрационни табели.

На 09.05.т.г. около 14.00 ч. в района на пътен възел „Никола Петков” между комплекси „Зорница” и „Изгрев”, полицейските служители задържали криминално проявения Х.Ж., 39 годишен от бургаския квартал „Сарафово”. Малко преди това е задържан криминално проявения С.Р., 51 годишен от Бургас – на чиито фирми са регистрирани част от инкриминираните автомобили.

Иззети са два луксозни японски и един френски автомобила, легализирани по горепосочената престъпна схема, които са били подготвени за продажба в страната или чужбина.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук