12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Арестуваха съучастник във въоръжения грабеж на земеделската кооперация в Бургас

27- годишен, криминално проявен мъж е бил задържан за саучастничество във въоражения грабеж на земеделската кооперация „Христо Ботев“ в Бургас. Младият мъж е задържан с автомобила си на 24 октомври около Професионалната гимназия по туризъм. Припомняме, че в сряда маскиран мъж с нож задигна  2 000 лв. от касовото помещение на земеделската кооперация «Христо Ботев», разположена в землището на «5-ти километър», а помагачът му го изчакваше навън с включен двигател на автомобила. Р.Т. е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа, като е привлечен в качеството на обвиняем и задържането му с прокурорско постановление е продължено до 72 часа.

Работата по установяване на втория извършител на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас. Припомняме, че дни преди съучастието във въоръжения грабеж Р.Т. бе задържан за продажбата на 20 грамов златен синджир, ограбен от 36 годишна бургазлийка на 07.10.т.г. около 22.15 ч. в райна на кръстовището на ул. «Гладстон» в близост до магазин «Браво» от двама непознати мадежи, чрез издърпване.

Задържането бе осъществено от криминалистите при Първо Районно управление «Полиция» – Бургас със съдействието на служители от сектор «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас докато Р.Т. продавал ограбения златен накит в златарско ателие, разположено на ул. «Александър Велики». / Р.Т. не е пряк извършител на грабежа, но е съучастник, продал отнетата златна вещ/. При извършеното претърсване в ателието са открити и иззети близо 2.5 кг. златни заготовки и бижута, без документи за произход, за което спрямо собственика на златарския обект е образувано досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук