14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Арестуваха „Цайса“ от групата на Митьо-Очите

34- годишният Веселин Василев, по прякор „Цайса” е задържан за 72 часа от прокуратурата в Бургас за притежание и разпространение на наркотици. „Цайса” е един от основните ръководители в групата на несебърския наркобос Димитър Желязков- Очите до 2007г.. Изтърпял е присъда – лишаване от свобода от 3 години и 8 месеца за участие в организирана престъпна група с лидер Димитър Желязков, като наскоро бе освободен от бургаския затвор.

По  време на изтърпяване на присъдата, за Цайса, вместо да полага труд, се занимавал с пласиране на наркотични вещества. По този повод е спрян от работа и е продължил да изтърпява присъдата си в корпуса на бургаския затвор.

 

 

 

Задържан е на 2 април около 20.00 ч. на входа на Бургас от Созопол от служители от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» – Бургас. В автомобила «Форд Мондео», управляван от от него, са били още 20 годишната Д.Р. от с. Маринка и 30 год. И.П. от Бургас.

 

Лицата и автомобила са отведени в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас за допълнителна проверка, като при извършения личен обиск на Цайса, в бельото му са намерени две полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин.Василев е задържан за срок от 24 часа.

При последвалото претърсване на къщата, в която живее на ул. «Бузлуджа» № 34 в с. Маринка, са намерени и иззети  полиетиленов плик със суха тревна маса / канабис/, полиетиленов плик със семена от канабис, полиетиленов плик с над 10 розови хапчета с емблема на «Мицубиши» / метамфетамини/ и разпръсната тревна маса за сушене, съхранявана в стопанска постройка към кащата.

С постановление на Бургаска районна прокуратура В.В. е задържан за срок до 72 ч.

 

Работата по документиране на престъпната дейност на В.В. продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук