12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Арест за бургазлия, издирван във Франция за пране на пари

Оставиха в ареста бургазлия, който е обвинен в Р. Франция за множество престъпления против собствеността, както и за пране на пари

Оставиха в ареста бургазлията Орлин Топалов. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата в гр.Рен Р. Франция на 22.07.2016г. Топалов е обвинен за пране на пари и участие в мошеническа група, които според френското законодателство се наказват с „лишаване от свобода“ за срок от 10г.

Обвинението срещу Топалов се изразява в пране на пари, извършено в съучастие с друго лице. Парите са получени от тях в резултат на мошенически действия, извършени в Република Франция и Кралство Белгия. Те са организирали транзита на суми, набирани обикновено от представители на ромското население, чрез фиктивни дружества. Тези дружества са били използвани като пощенски кутии с кратковременни управители.

Според прокурора, необходимо е на Топалов да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която да обезпечи явяването му пред съд. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Топалов може да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави Топалов в ареста.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук