14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Арест за телефонни измамници, обирали баби от Елхово

По внесено искане на Районна прокуратура Елхово, съдът определи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Радостин К. от гр. Елхово и Лазар Х. от с. Гранитово, извършили телефонни измами на възрастни жени в гр. Елхово

На 07.02.2017г. в гр. Елхово е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в гр.Елхово с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у М.М., че е служител на МВР, участващ в операция по залавяне на телефонни измамници и с това й причинил имотна вреда в размер на 4000/четири хиляди/лв. – престъпление по чл.209 ал.І от НК.
На 13.02.2017г. в гр. Елхово е започнало друго досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в гр.Елхово с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у А.А., че е служител на МВР, участващ в операция по залавяне на телефонни измамници и с това й причинил имотна вреда в размер на 4000/четири хиляди/лв. – престъпление по чл.209 ал.І от НК.
След извършени активни действия по разследване, органите на РУП Елхово събрали достатъчно доказателства уличаващи Радостин К. /32г./ от гр. Елхово и Лазар Х. /38г./ от с. Гранитово в тези тежки умишлени престъпления, за които законът предвижда от 1г. до 6г. „лишаване от свобода“.
Според наблюдаващия прокурор, налице са достатъчно доказателства, обосноваващи предположението, че именно обвиняемите лица са извършители на престъпленията, както и че е налице опасност същите да се укрият и да извършат ново престъпление.
Съдът се съгласи с аргументите на Прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемите.
Определението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук