15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Аржентинската делегация се влюби в Бургас

Аржентинската делегация, която в неделя посети Бургас заради Нефтохимик си тръгна с отлични впечатления от нашия град. Ветераните от футболен клуб ГЕБА (Буенос Айрес), техните съпруги и приятели бяха посрещнати топло от представители на общината. На кратката опознавателна среща в Морското казино присъстваха председателят на общинския съвет Костантин Луков, шефът на спортната комисия Калчо Белов, общинският съветник Николай Иванов и началникът на отдел „Спорт“ към Община Бургас Веселина Деведжиева.

IMG_1067„Изключително съм щастлив да Ви приветствам от името на кмета на Бургас с добре дошли в нашия красив град. Надявам се, че сте се разходили из центъра и сте видели какво е направено за последните осем години. През 2015-а година Бургас беше обявен за Европейски град на спорта. Тук се проведе Европейско първенство по футбол за юноши. Изградени са много спортни площадки, тъй като ние се стремим да развиваме масовия спорт. От младото поколение ще излязат бъдещите професионални спортисти”, заяви Луков и изрази надежда, че връзката между двата града ще се задълбочава. На Нефтохимик председателят на ОбС-Бургас пожела да почерпи от опита на ГЕБА и да постигне неговите успехи.

IMG_1167„Изключително съм радостен, че футболен клуб ГЕБА намери в лицето на Нефтохимик партньор и приятел с който да изиграе един мач. Много се радвам, че точно нашият клуб попадна във вашето полезрение. Нефтохимик има близо 60-годишна история и се радваме, че клуб от Буенос Айрес стана наш приятел”, каза изпълнителният директор на „шейховете” Николай Тодоров.

IMG_1055Аржентинците получиха за спомен от община Бургас подаръци и сувенири. От своя страна те връчиха на Костантин Луков специален плакет и кратко представяне на своята история. Домакините от Нефтохимик от своя страна бяха подготвили много изненади. Всеки от гостите получи шалче, изработено от „Красико” с емблемите на двата отбора, както и бутилка вино от специална серия на Нефтохимик.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук