13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Армия от „интернет тролове“ на БСП атакувала медии

Армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството в полза на БСП, писа вчера сайтът „Бивол“. Активното мероприятие било организирано от отдела за медийна комуникация на БСП.

От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви, посочва изданието, цитирано от bTV.

Пред телевизията от сайта обяснили, че става дума за над 10 000 профила. Кампанията била много добре организирана – специална агенция се занимава с тези неща и води точен отчет. Ставало дума за целева атака на над 50 медии, сред които и bTV.

Троловете се активизирали по актуални теми – проекта АБВ, имунитета на Волен Сидеров, отношенията на БСП с ДПС и т.н. Подобни акции организирали и други партии, но тази поразявала със своята мащабност. Според Антон Кутев от БСП обаче троловете пишели по убеждение. Видео вижте тук.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук