13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Артисти на протест срещу назначението на Слави Бинев

Артисти настояват депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев да бъде оттеглен от поста на председател на парламентарната Комисия по култура и медии. Те организират протест срещу назначението му в градинката пред „Кристал” в 14:30 часа в сряда.

Събитието е организирано в социалната мрежа Фейсбук и повече от 400 души са заявили участие в него за първите няколко часа от създаването му.

 

слави биневПървото заседание на Комисията по култура и медии е насрочено за четвъртък.

От ГЕРБ и Реформаторския блок вече обясниха, че назначението на Бинев е компромис в името на стабилността на управлението. Патриотичният фронт, към чиято парламентарна група принадлежи народният представител, подкрепя коалиционния кабинет на ГЕРБ, Реформаторите и АБВ, като без „патриотичните“ гласове трите партии нямат парламентарно мнозинство.

 

Назначението на Бинев, който е таекуондист и носител на титлата архонт, предизвика гнева на културната общественост заради миналото му на собственик на столичен чалга и стриптийз клуб, както и нахлуването му в Българската национална телевизия преди години заради недоволство срещу отразяването на политическо събитие на неговата партия ГОРД.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев обаче обяви, че е готов на диалог със Слави Бинев, ако депутатът е „диалогичен, комуникативен и с идея за движение напред“.

източник :BTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук