13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Археолозите в Несебър очакват финансиране

До дни ще стане ясно кога и с какви средства ще разполага  музеят Старинен Несебър  за археологическите разкопки това лято. Очаква се одобрение от страна на Министерството на културата и точен разчет на парите  с които ще се работи, каза Петя Киашкина директор на музей Старинен Несебър.

Stariq Nesebar
„За спасителни разкопки вече знаем къде ще има, даже в тези дни започва спасително проучване в Обзор. Що се отнася до редовните рахеологически проучвания, очакваме буквално до дни   да стане ясно класирането на проектите, които сме подали в Министерството на културата, съответно и какво ще бъде финансирането за тези проекти, ние сме кандидатствали с два обекта, които продължават от миналата година“, обясни Киашкина, цитирана от БНР.
Музеят в Несебър очаква финансиране за археологическия комплекс при Западната порта и за сградата на улица „Крабрежна“, на Северния бряг на полуострова., където преди години беше открито мазе с амфори. Археолзите имат амбицията да продължат проучванията там и да се доразкрият помещенията от жилищни постройки, датирани от 4-5 век преди нашата ера.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук