14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Асоциация Българско Черноморие откри „гореща поща“ за сигнали срещу екорекета и Зеления октопод

Национална Асоциация Българско Черноморие обявява, че разкри „Гореща поща“, на която ще приема сигнали за всякакви форми на рекет, упражнявани от пседоеколози. Всички засегнати частни лица, фирми, институции, общини или политически партии могат да изпращат сигналите си на електронен адрес:  [email protected].

на снимката: през юни 2014 г. от НА"Българско Черноморие" протестираха срещу създаването на парк "Българско Черноморие"

на снимката: през юни 2014 г. от НА“Българско Черноморие“ протестираха срещу създаването на парк „Българско Черноморие“

Призоваваме всички потърпевши, станали жертва на Зеления октопод да ни информират своевременно, при гарантирана анонимност.  НАБЧ е готова да поеме ролята на острие в борбата с чудовищния екорекет, който задушава частния бизнес и цялата икономика на страната повече от десетилетие. За всеки получен сигнал, Асоциацията ще сезира от свое име прокуратурата и отговорните институции. Информация в публичното пространство по отделните случаи ще бъде огласявана, само по изрично желание на лицата, които са ни я предоставили.

Убедени сме, че „Горещата поща“ [email protected] ще има ключова роля в борбата срещу Зелената мафия, защото жертвите на това грозно изнудване досега не смееха да подадат жалби до прокуратурата и да излязат на светло, страхувайки се от политически, икономически и стопански натиск и други форми на репресия. Чрез „Горещата поща“ ние гарантираме пълна конфиденциалност. Нека си подадем ръка и заедно да сложим край на мутренските „екоорганизации“, които прилагат методите на сенчестите групировки от 90-те години на миналия век.

НАБЧ от близо 2 години усилено работи, за да информира обществото за всички форми на зеления рекет.  Брилянтното разследване на Нова тв извади на показ уродливата същност на така наречените еколози. Но това е само един случай, а подобни безчинства са стотици.  От репортажа разбрахме, че прокуратурата се е самосезирала. Обръщаме внимание на прокуратурата, че в разследването се съобщава и за друга екоорганизация – Българско Дружество за Защита на Птиците, което е взело 80 000 евро, за да не пречи на построяването на хотел. Призоваваме прокуратурата да разследва и този случай.

 

Прилагаме любопитна справка за документи на висящите и приключени дела, заведени от зелени „екосдружения“, които открихме в интернет страницата на ВАС – над 1100 документа по съдебни производства. Това са само исковете, стигнали до върховен съд, а колко са приключили или текат в районните и окръжни инстанции може само да се гадае:

 

СНЦ „Зелени Балкани“  – 250 бр.

Сдружение „Жива природа” – 186 бр.

Асоциация на парковете в България  с председател Тома Белев  – 164 бр.

„Българско дружество за защита на птиците”- 215 бр.

Българска Фондация „Биоразнообразие“ – 155 бр.

Сдружение „WWF -Световен фонд за дивата природа Дунавско-карпатска програма България”  – 99 бр.

Сдружение за дива природа „Балкани“  – 29 бр.

ПП „Зелените“ – 13 бр.

общо – 1111 броя документа за производства. Това са документи в дела образувани от „екоорганизации”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук