18.8 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Асоциация „Българско Черноморие“ към Цацаров: Кой захранва протестите за Странджа?

Национална асоциация „Българско Черноморие” внесе сигнал до Главния прокурор на републиката срещу Зелената мафия с искане конкретни лица да бъдат разследвани за подривна дейност срещу съдебната система, обществения ред и държавата и за застрашаване на Националната сигурност.

Внушенията да не се зачита необжалваем акт на съдебната система е чиста проба анархизъм, отчитат от асоциацията. В последния мониторинг доклад за България се отправят критика за натиск на политически партии над съдебната система. От изявите в медиите на т. нар. „еколози” виждаме, че свързани с тях политически партии се опитват, чрез медиен натиск, да внушават незачитане на окончателен съдебен акт – решение, което е издадено от Върховен съд, който по презумпция е независим.

Всъобщение до медиите се казва още: „приемането на общо устройствения план на община Царево е окончателно и в полза на населението в цялата община. Чрез него се създават правила, които елиминират възможността за екологичен рекет. Внушенията на манипулаторите, че се застроява парк „Странджа“ са неверни, защото става въпрос за частни земи, попаднали незнайно как на територията на ПП „Странджа“ с дял от 0,007% от територията на парка.”

От Националната асоциация „Българско Черноморие“ настояват главния прокурор да започне разследване, задасе установи самоличността на всички лица, които организират и участват в протестите. „Настояваме още да извършите проверка съвместно с Агенцията за финансово разузнаване към ДАНС на произхода  на финансовите средства на всички организатори на антиконституционните мероприятия. Считаме, че е наложащо и крайно важно да бъдат извадени на светло официалните доходи на тези лица и платените от тях данъци. И да им бъде потърсена отговорност за произхода на финансовите им средства, както и на притежаваното имущество“, се казва още в документа изпратен до главния прокурор Сотир Цацаров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук