15.4 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

АСП одобрила близо 600 молби за помощи след наводненията в областта

Точно 660 семейства от Бургас и областта ще получат помощ от Агенцията за социално подпомагане за нанесените от наводненията щети. Това обяви в Бургас вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков. Одобрените към момента мобли са близо 600, а парите – разпределени между правоимащите. Помощта е в размер на 325 лева. Щетите в региона струват на социалното министерство близо 200 000 лева, стана ясно от думите на министъра. 

IMG_0900

Христосков коментира и протестните действия в ТЕЦ – Сливен. Според него, действията на работниците нямат нищо общо с индустрията и забавени възнаграждения. „Там няма забавяне на заплати. Извършени са проверки, които показаха, че неизплатени са само осигурителните вноски за месец юли. Мисля, че работниците нямат място в този фирмен спор между ДКЕВР и сливенското дружество“, отсече министърът.

Той коментира и увеличението в цената на тока от 1 октомври като увери, че хората, получаващи енергийни помощи ще бъдат компенсирани. Добавката ще зависи от процентното увеличение в цената на електроенергията.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук