14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Атака” не влязоха на консултации с ГЕРБ

Преговорите между ГЕРБ и „Атака” не се състояха, съобщи BTV. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви, че консултациите на ГЕРБ в Народното събрание на ГЕРБ са чист политически ПР и обяви, че няма да участва.

атакаОфициалната причина групата на „Атака“ да не участва в преговорите с Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова е, че консултациите няма да се предават пряко по телевизията, съобщиха от пресцентъра на партията.

Контактната група на „Атака” е направила опит да се свърже с ГЕРБ с искането за пряко излъчване на консултациите, но не е получила официален отговор, затова няма да присъства на разговорите с преговорния им екип.

Сидеров обясни отказа си да се появи на преговори в зала „Запад” без телевизионни камери, като каза, че имал „горчив опит“ с тях. „Лъгали са ме в очите”, каза още той. Лидерът на „Атака” за пореден път декларира, че консултациите нямат смисъл, освен да представят ГЕРБ като конструктивна партия.

„Вчера една коалиция беше отрязана, въпреки че беше готова да предложи и това, което няма. С тях не протекоха разговори, защото схемата е решена – в следващото управление ще са ГЕРБ, „Реформаторският блок”, „Патриотичният фронт” и със скрита подкрепа от ДПС”, заяви той.

„В последния кабинет при лошото управление на Орешарски ГЕРБ се съгласяваха с БСП и ДПС и отхвърляха страхотно полезни неща, като например полският данък да се премахне, да се прекратят концесионните договори за злато”, посочи Волен Сидеров.

По думите му ГЕРБ се борят за продължаване на колониалното робство в България. „Да не се правят на гостоприемни домакини, които приемат всички, като по време на „Сурвакарските празници”, поиска той. Сидеров заяви, че ГЕРБ е трябвало ясно да поставят важните точки, които смятат да реализират в своето управление.

„Говори се за някакви 18 точки, които не ги знаем какво представляват. Това не е шоу или народни игри, а сериозна работа, политика, управление на България. Те бяха длъжни да кажат досега кои са първите пет неща, които биха направили законодателно. Аз чух за две – саниране на жилищата и Закон за средното образование”, коментира той.

Представителите на „Атака” поискаха демонстративно да се махне знамето на Европейския съюз, което стои до трибуната в парламента заедно с българския национален флаг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук