12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

АТАКА обвиниха репортери на СКАТ в нападение, от телевизията отричат

Двете националистически формации АТАКА и НФСБ отново предизвикаха скандал в Бургас. Народните представители от АТАКА Илиан Тодоров, Димитър Димов и Десислав Чуколов, както и Владислав Цветков (активист на партията), пуснаха жалби до Районната прокуратура в Бургас, че са били нападнати в Созопол от репортери на СКАТ. От бургаската кабеларка, собственост на председателя на НФСБ Валери Симеонов, отговориха, че това са поредните измислици на болен мозък, а Волен Сидеров търси всякакви начини, за да вдигне популярността си заради спадащия си рейтинг.

на снимката: напрежение между СКАТ и хората на Волен Сидеров се появи още вчера, когато екип на телевизията не беше допуснат на пресконференция на АТАКА

В  жалбата се посочва, че снощи докато вечеряли в ресторанта на хотела, в който са отседнали в Созопол, народни представители, техните семейства и активисти на АТАКА били нападнати от журналисти и гардове на СКАТ. Малко преди 23:00 часа към тях се приближили журналистите от бургаската кабеларка Кеворк Дадорян и Даниела Лазарова. Приближавайки се Дадорян започнал да отправя обиди и заплахи, като буквално заявил: „Ще ви избия! Ще ви смачкаме! Изчезвайте от Бургас!“. Журналистите от СКАТ били придружавани от два автомобила и няколко мутри. Това бил поредният път, в който хората на Валери Симеонов се опитват да провокират представители на АТАКА.
Националистите внесоха жалби в прокуратурата, където се срещнаха с дежурния прокурор Елгина Чалъмова и районния прокурор Андрей Червеняков.
По време на срещата с прокурор Червеняков стана ясно, че ще бъде оказано пълно съдействие на националистите, а лицата от СКАТ, срещу които има подадени жалби, ще бъдат повикани в прокуратурата и ще им бъдат снети обяснения.
Малко по-късно Волен Сидеров и депутатите от АТАКА се срещнаха и с шефа на Областна дирекция на МВР в Бургас по повод нападението.

От  ТВ СКАТ заявиха, че написаното в съобщението не отговаря на истината, твърденията са напълно безпочвени и са дело на хора, които не могат да носят отговорност за думите и действията си. „Заради това и ТВ СКАТ няма да опровергава, нито пък да се оправдава за тези измислени брътвежи. Изявлението днес е поредния безсилен опит на Сидеров да попадне в полезрението на медиите, било то и по този позорен начин”, отговориха от СКАТ.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук