17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Атанаска за доживотната си присъда: Ще се боря до край със зъби и нокти

 

Атанаска Георгиева ще лежи до живот за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие. Това реши Окръжен съд Бургас, след тежък процес . Животът на малката Алекс беше отнет с особена жестокост на 10 април, миналата година.

Ще има обжалване, ще се боря докрай , със зъби и нокти ще се боря!  Вече казах кой извърши убийството, Антон Петров. Има такова лице, не е издирено както трябва , заповедта на разследващия полицай Лиловски за издирване на такова лице е издадена на 18 юни в срок до 26 юни включително , а още на 10 юни има констатация на началника в Поморие , че такова лице няма. Продължавам да твърдя, че не съм убила Алекс , не съм и причинила нищо лошо и не съм я убила.” Това каза Атанаска Георгиева след края на процеса.

Тя каза още, че първоначално е признала, че е убила Алекс защото е била заплашена от сочения от нея за извършител на убийството и се страхува за живата на близките си .

Съдът постанови още Атанаска да заплати кръвнина от по 130 000 лв. на майката и бащата на малката Алекс.

Мотивите на съда за доживотната присъда бяха, че убийството е извършено по особено жесток за жертвата начин. Алекс е удушена с две найлонови торбички и увито около врата и тиксо, а трупът скрит под леглото. Прокуратурата настояваше за още по-тежко наказание, доживотен затвор без право на замяна.

Димо Маджаров- прокурор „Доживотен затвор без право на замяна, изключва завинаги възможността за замяна, докато доживотен затвор , също ще е изолирана до края на живота си, но все пак има някаква възможност за замяна в един бъдещ момент, бил той и хипотетичен.”

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук