12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Атанасовското езеро празнува

Атанасовското езеро празнува имен ден днес. Специално за Атанасовден, екипът на проект „Солта на живота“, LIFE+ представя различни творци и техните видеоклипове, скулптури, фотографии, арт инсталации и литературатурни произведения,провокирани от вълнуващото Атанасовско езеро.

Графити, театър, музика и танц, дизайн на книжки, тениски и картички са представени в страницата, посветена на лагуната Атанасовско езеро, където всеки може да се запознае с работата на подбраните артисти и да предложи свои идеи или проекти, свързани с езерото.

Представени са както автори, с които проект „Солта на живота“ работи вече няколко години като Мариана Сърбова, Галина Милкова, Недко Николов и Станко Киров, така и такива, които са ползвали езерото като вдъхновение или като подходящ фон за своите творчески идеи – Графа, Красимир Марчев, Ана Саласар и др.

В последните години Атанасовско езеро става все по-популярно сред фотографи от Бургас и от цялата страна и благодарение на добрите възможности за снимки в различни сезони, от фото-укритие, влакче, делта мото-планер и дрон, са заснети великолепни кадри на самото езеро, на птиците, на солта или на солничарите.

Началото е поставено с няколко автора, които редовно предоставят свои кадри за популяризирането на езерото пред различни публики. Междувременно екипът на проекта отправя предизвикателство и към автори от цялата страна за създаването и развиването на секция „Бижута“.

Честването на Атанасовден ще бъде отбелязано и с полумаратон Атанасовско езеро‘ 2017 на 22 януари 2017 г. от 10.00 часа пред Културен център „Морско казино“ и „Охлюва“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук