15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Атанас Зафиров : „ГЕРБ и Синята коалиция се сгодиха, АТАКА кумуват“.

Като фарс и политически театър определи проведените консултации за състав на РИК – Бургас областният председател на БСП – Бургас Атанас Зафиров. На импровизиран брифинг пред Областна управа, Зафиров обясни мотивите си, с които ще подпишес особено мнение протокола от консултациите и не ги приема за легитимно проведени.

„За пореден път се потвърди тезата на председателя на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ вече дори ги мързи да променят законите в собствена полза- те направо ги погазват ! Социалистите не приемат решението на ЦИК за назначаване на районни избирателни комисии за провеждане на национален референдум и смятат , че то е нищожно и постановено в противоречие с материалноправните разпоредби, в несъответствие със закона , нарушение на административните правила и повратно упражняване на власт.“ , коментира той.
Според Атанас Зафиров още в самото начало е трябвало косултациите е трябвало да бъдат прекратени и да се изчака решението на ВАС по делото, заведено от БСП, а именно – да се оспори легитимността на новите РИК и потвърди законовото основание референдума да бъде проведен от легитимните състави на районните избирателни комисии от 2009 година.С гласовете на ГЕРБ, АТАКА и Синята коалиция това предложение не беше прието и се премина към обсъждане на предложения за ръководни постове в РИК.При направените предложения и тяхната обосновка стана ясна и политическата сделка между ГЕРБ , АТАКА и СК. Така на практика, най-голямата опозиционна партия и инициатор на референдума, БСП най-вероятно ще остане без представител в ръководството на РИК Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук