13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Атанас Зафиров: ДПС трябва остане извън властта за поне четири години

“Трябва да обърнем внимание на атомната енергетика”, заяви кандидат-депутатът от Коалиция “БСП – Лява България” Атанас Зафиров. По думите му, правителството на Пламен Орешарски не е могло да придвижи проекта за АЕЦ „Белене” заради Движението за права и свободи /ДПС/ откъдето се обявили твърдо против неговото изпълнение.

„Това показва ясно, че основната им цел е да не допуснат страната ни да бъде в ядрения енергиен клуб”, допълни Зафиров. Вторият в бургаската листа на левицата е на мнение, че ДПС трябва да остане извън властта през следващите четири година и призова хората да гласуват на предстоящите парламентарни избори.

По думите на Атанас Зафиров, именно отрицателната позиция на партията на Местан за „Белене”, елиминирала възможността за бъдеща коалиция.

„Трябва да помислим и за предоговаряне на споразуменията с американските централи, на които сега плащаме прескъпо”, категоричен е той. Кандидатът за народен представител ще настоява и за промени в Закона за референдумите, който „в настоящият си вид законът не позволява на гражданите да имат реален глас при взимането на решения”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук