13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Атанас Зафиров: Има реална опасност от фалшифициране на изборите в Несебър

БСП Бургас подкрепя Декларацията от 10 политическите партии, кандидатите за общински съветници и кметове в община Несебър, в която се изказва силно притеснение от узурпирането на ръководните постове на ОИК и СИК в община Несебър от партиите ГЕРБ и Атака. Това съобщи днес областният лидер на БСП Атанас Зафиров. Според него в така създалата се ситуация има реални предпоставки за фалшифициране на изборите в Несебър, затова БСП ще иска външни наблюдатели. 

“От 32 секции управляващите имат 32-ма председатели, които всъщност са хора на бившата партия ДЕЛА. Нейните хора, окупирали ГЕРБ, налагат правила и манипулират гражданите в района. Мнозинството заместник-председателски и секретарски места са присъдени също на ГЕРБ и Атака. Прави впечатление, че ръководствата на селските секции, в които гласуват хора от малцинствените групи са окупирани от представители на двете партии. Това е факт и поражда основателни съмнения, че ГЕРБ и Атака се готвят служебно да спечелят вота. Има сериозна опасност да бъдат променени и секционните материали.

Активирани са всички позволени и непозволени средства, с една единствена цел – да бъдат опорочени изборите на 23 октомври. Ставаме свидетели на един изключително тревожен и опасен прецедент за силово решаване на изборния процес.

Изразяваме острото си възмущение от подобни политическо-властови корупции и  апелираме към всички отговорни институции да вземат спешни мерки”, се посочва в декларацията. Декларацията е подписана от:

ПП “Българска Социалистическа Партия”

ПП “Движение за Права и Свободи”

Николай Димитров, независим кандидат-кмет

ПП “Обединен Блок на Труда” и кандидат кмет Никола Иванов

“Коалиция Единни за община Несебър” и кандидат кмет Драгомир Попов

ПП “Български социалдемократи”

“Коалиция Заедно за община Несебър” и кандидат кмет Николай Трифонов

Коалиция „Либерален съюз Несебър

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук