15.4 C
Бургас
сряда, май 22, 2024

Атанас Зафиров: Нека се работи денонощно по пътя за кв. „Сарафово“!

Седем километра за 53 минути… с автомобил. „Тръгвам обратно за Бургас от кв. „Сарафово“. Не се чудете, ако закъснея за пресконференцията…” Това написа народният представител от БСП Атанас Зафиров във фейсбук профила си минути преди началото на плануваната му с журналисти среща днес. „Стотици бургазлии и гости на града – туристи, губят часове заради един ремонт, който трябваше да бъде завършен или поне отложен за изпълнение след летния сезон”, коментира Зафиров при пристигането си на пресконференцията.

Атанас Зафиров

По думите му, на обекта днес имало само една асфалтополагаща машина и един самосвал. „Може би трябва да минат на денонощен режим на работа. Отсечката до отбивката за Каблешково изглежда готова, но неясно защо все още не е отворена за движение”, каза Зафиров.

Народният представител станал свидетел на две катастрофи по време на пътуването си от кв. „Сарафово” до центъра на Бургас. Според него, по пътя имало и поне четири прегрели в задръстването коли. „Оттам не може да премине дори линейка, защото просто няма как пътят да бъде освободен при нужда”, обясни още Атанас Зафиров.

Утре той ще отправи официално питане към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова за това какви са възможностите за реорганизация на движението в участъка. „Пари за този път бяха осигурени още през миналия мандат на правителството. Тогава сметнахме, че ремонтът трябва да започне след края на лятото, за да не се натоварва трафика в активния туристически сезон”, припомни Зафиров.

Според АПИ , ремонтът на участъка трябва да завърши до края на месеца. Към момента от пътната агенция разпространяват информация за обходния маршрут за Несебър  и Поморие от Бургас. Задръстването по пътя за кв . „Сарафово ” започва от сутринта. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук