11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Атанас Зафиров: Развитието на тютюнопроизводството би донесло 60 000 работни места

България има потенциал да е  най-големият производител на ориенталски тютюн в Европа и ние ще работим за това, обяви на среща с жители на село Люляково кандидатът за народен представител от Коалиция за България Атанас Зафиров, който заедно с кандидат-депутатите от листата д-р Паруш Парушев и Диана Касабова поставиха началото на предизборната кампания за община Руен.

Зафиров отбеляза, че отглеждането на ориенталски тютюни би разкрило 60 000 работни места в страната със стабилни доходи. „ГЕРБ ликвидираха отрасъла, като увеличиха осигуровките на производители 4 пъти, наложиха данък върху печалбата, спряха държавната помощ и наложиха либерализация на пазара, която доведе до понижаване на изкупните цени”, припомни Зафиров. Той пое ангажимент Коалиция за България да върне стария режим при отглеждането на дребнолистните тютюни и допълнителни стимули за сектора.

„Като гледам какво става в страната, като усещам, че ГЕРБ не са си взели поука от протестите, смятам, че на всички мислещи хора не бива да им е безразлично какво ще се случва в страната и на 12 май трябва да сложим край на престъпното управление. Да си подадем ръка и заедно да си върнем България, която ни беше открадната”, заяви Зафиров.  Според него скандалите с подслушванията показват истинското лице  и авторитарния режим на Борисов.

Съживяване на индустрията, селското стопанство и грижата за хората са основното, което социалистите гарантират с програмата си за района на Бургас.

Д-р Парушев увери, че ще работи за силно здравеопазване, което е  все по-болна тема и въпреки реформите никои не е доволен. Според него проблемът се крие в това, че всички лечебни заведения са превърнати в търговски дружества, които гонят печалба, затова е наложителна промяна в статута на лечебните заведения. „Общинските болници имат социален ефект, обслужват най-бедните и вместо да ги подкрепят, ГЕРБ ги закрива, като разкрива частни. Нужен е ограничителен режим, за да остават средства и да се стимулират общинските и държавни болници, категоричен бе д-р Парушев. Той се обяви и за премахване на лимита за направления и нарече случващото се безумие. В много от селата няма лекари, затова е нужна ефективна спешна помощ, която да гарантира здравеопазването”, каза още той.

Представителят на гражданската квота в листата на социалистите представи и програмата за увеличаване на платеното майчинството на 2 години с ръст на помощите от държавата. Премахване на картела в лекарствата е другият приоритет,защото някои са 500 пъти по-скъпи от нормалното. 

Люляково е кадемлийско село и щом заставаме зад вас ще спечелите изборите, увериха участниците в срещата.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук