11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Атила“ открива Летните музикални празници „Емил Чакъров“ 2014

Операта „Атила” ще има своя премиера в Бургас. Емблематичното произведение на Джузепе Верди ще бъде представено на 2 юли. Именно „Атила” ще открие седмото издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2014. Церемонията по откриването ще започне в 21.00 часа на сцената на Летен театър – Бургас.

„Екипът, който прави операта, е на много високо ниво. Режисьорът е Огнян Драганов. Сценограф е директорът на букурещката опера. Декорът е с много мултимедия, с много съвременни похвати. Включена е дори 3D прожекция. Атила ще пее Диян Вачков. Той е млад бас, който е със световна кариера. Вторият Атила е Делян Славов, който е солист в бургаската опера. Калуди Калудов, Йоана Железчева, младият тенор Даниел Дамянов също е сред имената, които ще участват в операта”, каза на среща с журналисти днес директорът на бургаската опера, Александър Текелиев.

Той добави, че за четвърта поредна година празниците ще започват с опера и ще завършват с оперетен спектакъл. Тази година празниците ще се закрият с премиерата на оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус на 05 септември от 20.30 часа.

Три са кандидатурите за наградата на името на Емил Чакъров през тази година. За отличието ще се борят Найден Тодоров, тромпетист, композитор и пианист, Георги Спасов, флейтист и Георги Димитров, диригент.

В програмата на музикалните празници са включени и заглавия като Набуко,Мадам Бътерфлай, Аида,Турандот, Тоска, Пепеляшка. Музикалните празници започват на 02 юли и ще продължат до 05 септември на Летния театър. Постановките през юли ще започват от 21 часа, а през август от 20.30 часа. Цените на билетите са 10,15 и 20лева. Има отстъпки за деца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук