20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„Бабата“ остава в аресата. Защитникът му: Прокуратурата „уби“ Попов /снимки+видео/

Бургаският окръжен съд остави в ареста задържания за убийството на Иван Попов – Костов, Димитър Димитров с прякор „Бабата”. Пред съда той се обърна с думите: „Съжалявам за случилото се. Искам мярката ми да бъде по-лека.” Въпреки молбата му обаче, съдия Цвета Костова постанови най-тежката мярка за неотклонение. 

Снимка: zonaburgas.bg
Снимка: zonaburgas.bg

Защитникът на Димитров, Благой Потеров представи медицински справки, от които стана ясно, че „Бабата” има нужда от постоянна медицинска грижа. Причината – претърпял е операция по премахване на бъбреците след тежко заболяване преди няколко години. Донор станала неговата майка, която дарила един от бъбреците, за да спаси живота на сина си. До днес, Димитров е на специален режим на хранене, взема и медикаменти. Доводите не трогнаха съдия Попова, която заяви: „Щом можеш да убиваш в това състояние, можеш да останеш и в ареста.”

В съда днес стана ясно, че убитият Иван Попов – Костов е имал влязла в сила присъда от месеца май, тази година. Незнайно защо, Попов не е бил в затвора. Според адвоката на Димитър Димитров, ако прокуратурата „си беше свършила работата, той щеше да бъде жив”.  Потеров допълни, че ден преди покушението Попов нападнал килъра си с чук. Според него, в нощта на убийството е имало скандал между Димитров и Попов, като вторият извадил нож срещу опонента си.

Image1
Снимка: zonaburgas.bg

Защитникът на „Бабата” /на снимката по-горе/ смята, че това можело да обърне обвинението. Сега, Димитров е обвинен в убийство. Ако се докаже, че Попов е извадил нож срещу него в опит за саморазправа, то случаят може да се разглежда като самозащита. Адвокати обаче коментират, че подобна теза едва ли би издържала в съда, тъй като три от огнострелните рани по тялото на Иван Попов са били в гърба.

От прокуратурата поискаха Димитров да остане в ареста, защото имало сериозна опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Самото убийство пък било извършено с особена жестокост. По случая са назначени няколко експертизи. Ясно е, че оръжието, с което е извършени престъплението не е законно притежавано.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук