11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Балачев: Новият съдебен състав по делото „Гранити“ е незаконен

Адвокат Бранимир Балачев изненадващо поиска да не бъде даден ход на делото за мерките на подсъдимите по делото „Гранити”. Според него новоназначеният съдебен състав с председател Захарин Захариев е незаконен, тъй като отвода на предходния не е станал по надлежния ред. Подсъдимият Галин Стоев, обвинен като поръчител на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, също поиска да не се дава ход на делото.

„Има процесуални пречки. Ние също имаме интерес делото да тръгне по-бързо , но не искаме да се минира още от сега”, заяви в съда Стоев.

 

Озадачен от искането на подсъдимия съдия Захарин Захариев даде почивка за консултации между Стоев и адвоката му. „Помислете си добре. Това дело е за вашите мерки, ако не се даде ход се връщате в затвора вие, не вашия адвокат”, се обърна към подсъдимия съдията.

 

Днес новоназначеният съдебен състав трябва да се произнесе по мерките на трима от задържаните по делото за убийството на шефа на „Гранити” Стоян Стоянов. Защитата иска на по-лека мярка за подсъдимите  Стоян Петров, Нено Стоянов и Галин Костов. По закон те не могат да бъдат задържани повече от две години, а са в затвора  от 2009г.

До сега делото е прекратявано 4 пъти. През март Апелативният съд в Бургас прекрати съдебното производство и върна делото „Гранити“ за ново разглеждане в Окръжен съд- Бургас.

Процесът ще се гледа отново през май на първа инстанция , по протест на Окръжна прокуратура Бургас, поддържан от Апелативна прокуратура Бургас,  за отстраняване на процесуални нарушения.

Днес адвокат Балачев заяви пред медиите, че се надява на оправдателни присъди, тъй като в обвинителния акт нямало обяснение относно връзките между лицата и самото престъпление. Балачев каза още, че ще иска видео заснемане на целия процес за да няма манипулация на протокола и да се дисциплинират страните.

По-късно ще стане ясно дали днес ще се гледат мерките или няма да бъде даден ход на делото.

 

Припомняме, че шефът на „Гранити“ Стоян Стоянов бе отвлечен на 6-ти март 2008 година пред жилището си в Бургас. Година и половина по-късно останките му бяха открити в Дюлинския проход.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук