13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Балони в памет на децата загинали по пътища полетяха над Бургас /СНИМКИ/

Стотици балони в памет на децата загинали по пътищата пуснаха в небето първокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас. С това те изразиха и надеждата си за по-спокойно и светло бъдеще. Днес в училището се проведе открито занятие по пътна безопасност, а представители на бургаското духовенство отслужиха молебен за здраве на най-малките участници в пътния трафик.

Най-голям интерес малчуганите проявиха към двете коли на Охранителна и Пътна полиция, като всяко дете имаше възможността да включи системите за светлинна и звукова сигнализация, както и да се запознае с камерата за видеонаблюдение и разликите в униформите на полицейските служители.

„Поведението на децата е огледало на нашите действия като възрастни. Днес, ние сме тези, които трябва да дават добрия пример, защото в утрешния ден нашите децата ще бъдат пример за някого. Призовавам всички, деца и възрастни, за спазване на правилата на пътя и отговорно поведение към живота, нашия собствен и този на околните.„ – с тези думи заместник областния управител Севдалина Турманова се обърна към присъстващите ученици, родители и учители.

Инициативите за отбелязване на Третата глобална седмица по пътна безопасност „Спаси живота на децата!“ , продължиха в Морското казино, където пред абитуриенти от различни училища в областта бяха представени различни демонстрации, свързани с пътната безопасност.

Пред зрелостниците доброволци от БЧК представиха симулация на транспортно произшествие с участието на велосипедист, като междувременно разясняваха правилата за движение и поведение на пътя, рисковете за безопасността по време на предстоящите балове и лятна ваканция. Присъстващите имаха възможност да се запознаят отблизо с оборудването на полицейските автомобили и действията при проверка на водач на МПС. Както при повечето такива проверки и днес униформените взеха проба с дрегер. В ролята на проверяван влезе представител на Инспектора по образование, чиято проба отчете нула.

Гости на мероприятието бяха още кметът на Бургас – Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, Директорът на БЧК – Бургас – Виолета Радева. Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН „Спаси живота на децата!“ се провежда на територията на цялата страна в периода 4-10 май 2015 година, под патронажа на Министъра на вътрешните работи и Държавна агенция закрила на детето.

patna bezopasnost

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук