13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Балетен концерт и Ден на отворените врати в Музикалното

За поредна година класовете по класически балет при Национално Училище за Музикално и Сценично Изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас ще отбележат края на учебната година с балетен концерт. Спектакълът ще се състои на 3 юни / неделя / от 18:00 часа в залата на Държавна Опера Бургас. Учениците от 5 до12 клас ще зарадват бургаската публика не само с примери от световната балетна класика, а и съвременни, характерни и народни танци. Зрителите ще имат възможност да се насладят на изпълненията на младите балетни артисти и музиката на Чайковски, Минкус, Адам, Рахманинов.

 За пръв път, тази година абитуриентите от балетните класове ще танцуват под звуците на жива музика, изпълнена от техните съученици от музикалното училище.Също на 3 юни ще се състои и Ден на отворените врати в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас.

Всички   млади,  бъдещи музиканти, танцьори, певци и  актьори и почитатели на изкуството  ще могат да пеят, свирят, танцуват и рисуват заедно с децата от музикалното училище и техните преподаватели. В  този ден очаквайте и    Свободна сцена на младия изпълнител, в която ще вземат участие млади инструменталисти от музикални паралелки, школи, детски градини и училища от гр. Бургас и областните градове.

Програмата включва  – 10.00 – 14.00 – Свободна сцена на младия изпълнител. Участват инструменталисти от училището и музикални школи в региона.

10.00 – 14.00 – Фотографско ателие „Улових мига”.

11.00 – „Театър, моя любов” – открита театрална репетиция с Невена Цанева, актриса от ДТ „А. Будевска” и ученици от актьорските класове.

11.30 – „Бързо и вкусно” – кулинарно ателие

11.30 – работилници по изящни и приложни изкуства

В мултимедийната зала и фоайето на училището ще бъдат представени видеозаписи от концерти и спектакли на училището, снимки от ателие „Улових мига”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук