11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Бамби донесе „Купа Бургас“ на Антон Дацински

Плевенският състезател Антон Дацински триумфира на VII издание на Националния турнир по конен спорт „Купа Бургас“, завършило късно снощи в морския град. То ознаменува по вълнуващ начин финала на Фестивала на конния спорт, който започна на 5 август и в продължение на 8 дни прикова вниманието на любителите на красивия спорт.

Дацински спечели Гран При „Купа Бургас“ при оспорвана конкуренция със 17 от най-добрите ездачи. Състезателят от клуб „Студенец“ скача с три коня, като и трите влязоха във финалния кръг, в който участваха общо 4 тандема.  Победата му донесе кобилата Бамби. С кон Карас зае трето място, а с Джесика се класира четвърти. Втори се нареди състезателят от Кипър Панайотис Цакфарис.

Приз „Най-добър състезател на Турнира“ грабна Павлин Ангелов, който се справи отлично в отделните паркури. Ангелов е от конен клуб  „Шумен“, но е свързан с Бургас, където пета година е треньор. Наградите връчи зам.-кметът Красимир Стойчев, който поздрави победителите на плаца, заедно със зам. министъра на транспорта Ангел Попов,  олимпийската шампионка по гребане Стефка Оцетова, председателят на Българската федерация по конен спорт д-р Крум Рашков, ген. секретар на Федерацията и паркур майстор Теодор Шейтанов и председателят на бургаския клуб по конен спорт „Кан Крум“ Георги Базотев.

Във Фестивала на конния спорт се включиха над 120 коня и състезатели от цялата страна и от чужбина. Публиката ще запомни тазгодишното издание с уникалното шоу „Джъмп енд драйв“. То се провежда едва за втори път у нас и включи емоционално зрителите в зрелищните надпревари с коне и коли. В тях се записаха най-опитните състезатели с шофьорска книжка, които първо прескачаха препятствия с коне, след това бягайки преодоляваха друго препятствие,  за да се впуснат в следващия слалом – с кола между вратички. И всичко това за време. С което най-добре се справи най-младият състезател в турнира Апостол Тенев – с кон Уайт мен и „Сузуки Витара“. Той заслужено се окичи с приз „Фаркол“, който му връчи председателя на Борда на директорите Георги Базотев.

8 дни Бургас бе в плен на магията на конете. Организаторите се пожелаха да дадат нова среща на състезатели и публика следващата година на същото място. „Това е най-подходящото място на конната база. Когато се стопанисва добре тя може да остане най-привлекателното и атрактивно място в Парк „Езеро“ – северната перла на Морската градина на Бургас“, посочиха от  общината, които заедно с БФКС и ККС „Кан Крум“ направиха възможен спортния празник.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук