10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Банкова служителка помогна на възрастна жена, искали да я измамят по телефона

На 20.03.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение  от банков служител за това, че притеснена възрастна жена иска да изтегли голяма сума пари – 17 000 лева от личните си спестявания. Констатирано е, че това е : 67 годишна карнобатлийка, която заявила, че два часа по-рано на домашния си телефон получила телефонно обаждане от полицейски служител, който поискал съдействие за задържането на телефонни измамници.

Непознатият поискал жената да остави всичките си пари в торбичка до контейнер за смет, разположен на улицата в близост домът й, като задържането щяло да се осъществи щом измамниците вземели парите. Съпругът на 67 годишната карнобатлийка поставил според указанията сумата от 2 500 лева в торбичка и я оставил на указаното място.

Впоследствие жената получила нови указания по телефона да изтегли спестяванията си, но била препятсвана от банковите и полицейски служители, като констатирала, че е жертва на телефонна измама, осъществена по схемата «оказване на съдействие на полицията». Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук