16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Бардфест Ловеч удостои бургаския кмет с почетен знак

Организационният комитет на Международния Бардфест – Ловеч удостои кметът на Бургас Димитър Николов с почетен знак за заслуги към движението на бардовете. „За изключителен личен принос и популяризиране творчеството на българските и чуждестранни бардове на територията на България и чужбина”, се уточнява в диплом, придружаващ почетния знак.

Отличието му бе връчено от директора на фестивала – бардът  Милен Тотев, който изрази и личната си благодарност за подкрепата, която бургаският градоначалник оказва на изпятата поезия и го покани да бъде гост на „Бардфест Ловеч`2014” през септември. Фестивалът тази година ще бъде под знака на 90-годишнината на Булат Окуджава.

Никита Токарев и Наталия Матвеева  от продуцентски център в България, ситуиран в Несебър, които придружаваха Милен Тотев, изразиха пред кмета желанието си да представят в Бургас част от своята културна програма, създадена от руски професионалисти – режисьори, актьори, музиканти, писатели.

Николов посрещна радушно идеята за културен обмен между  руската диаспора и обеща подкрепата си спектакъл на театър „Славянка” да бъде представен в Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук