18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Бареков издигна жена си Мария Календерска за кмет на София

Смятам да бъда граничарското куче на изхода на финансовия отдел на Столична община. Ще покажа къде са дупките и корупционните схеми без да отричам направеното и ще извадя столицата от летаргията като в поговорката „Кучетата си лаят, керванът си върви“.

Основните ми приоритети са справянето с нелегалните емигранти в центъра и образованието. Това обяви издигната от инициативен комитет и подкрепена от „България без цензура“ за кандидат-кмет на София Мария Календерска. mariaББЦ е първата партия, която обяви своята кандидатура.

„Издигаме млад човек, неопетнен, който да води тази битка със статуквото. Г-жа Йорданка Фандъкова е добрата фея, тя казва добрите новини, но лицето на столичния Общински съвет зад нея е като картината „Викът“ на Едвард Мунк. Това е грозното лице на корупцията, в която участват всички политически сили“, мотивира кандидатурата на Календерска лидерът на ББЦ Николай Бареков.

A9036Календерска заяви, че като представител на ББЦ има претенцията, че може да застане до Фандъкова и да изисква. „Всички други просто управляват заедно с кмета и с ГЕРБ. Радан Кънев беше силен преди да започне да управлява с Борисов, сега е едно чихуахуа в неговата чанта, а Патриотите са като дакел на каишка, който се дърпа от време на време, но все пак върви в зададената му посока. В този дух аз заявявам, че ще лая срещу котараците, вълците и чакалите“, обобщи Календерска със символика предстоящата й битка.

Тя е категорична, че няма да се бори за нито един ромски глас. „След 5 години искам да продължа да живея в София. Нека необразованите и мързеливите да гласуват за ДПС“, призова Календерска.

Нашата програма е за София на младите и образовани хора. В нея предвиждаме изграждането на нов студентски кампус в северната част на града, в който ще помогнем на българските висши учебни заведения, западните университети ще искат да отворят филиали и ще увеличим студентите . Сегашният студентски град вече не е студентски и не може да се промени. Затова е нужно ново образователно средище, в което нито един частник няма да може да придобива собственост. То ще бъде резултат от работата на консорциум между ВУЗ-овете, Столична община, работодателските организации, министерствата на образованието и културата и академичните среди“, обясни Календерска. „София е пристан на много българи, които искат тук да намерят възможности за образование и работа преди да вземат окончателното решение да избягат на Запад. Ако през следващия мандат столицата не постави като приоритет и не заложи на образованието, вместо само да взима пари за бежанци, ще бъдем повече столица и държава на хора от Бангладеш, Либия, Сирия и откъде ли не, отколкото на българите“, предупреди кандидатът за столичен кмет.

Николай Бареков съобщи, че кандидатурата на Календерска е одобрена вчера от градската структура на партията в София и независимо дали тя ще излезе като независим кандидат, издигната от Инициативен комитет или бъде издигната от партията, ще получи подкрепата на „България без цензура“.

„Първи сме в битката за София, показваме стабилност и ще очакваме и опонентите на г-ца Календерска да излязат на тези избори. Аз също активно ще участвам в тази кампания, поех ангажимент към партията и в София, и в Пловдив. Ясно ще бъде чут моят глас, за да видите, че Николай Бареков не се е предал, защото ми писна от безобразията, които стават в държавата“, подчерта лидерът на ББЦ.

Той отправи апел към хората, които смятат, че Реформаторския блок е предал избирателите си, както и тези от „Протестна мрежа“, които неведнъж са опирали до помощта на Календерска в организацията на протестите, ако имат смелост да изчистят опетнената си съвест, да подкрепят този чист като сълза кандидат.

„20 години се сменя лицето на управлението на София, но не и моделът. Всички обслужват модела КОЙ. Един същи партии влизат вътре и мамят софиянци. БСП, ВМРО, СДС и хората на Костов от години са слуги на модела“, обясни Бареков.

Моята молба към Календерска, като влезе в общината е да попита какво стана с Общинска банка и Софийски имоти и защо им се размина на всички за злоупотребите им. Как така Софиянски, Ковачки, Антоан Николов бяха оневинени. Искам отговор на този въпрос и вярвам, че мога да го получа единствено от нея, посочи лидерът на ББЦ.

Бареков изтъкна колко е важно ББЦ да предложи кандидат, който да привлече експерти за солидна група в Общинския съвет на София, която да бъде определяща за разбиване на статуквото. Календерска е младо лице, човек, който няма да предаде своите избиратели и влизайки в Общинския съвет или градското ръководство на София ще обърка сметките. ББЦ и ГЕРБ са единствените пaртии, които не предадоха избирателите си. ГЕРБ каквото обеща, това и прави – единствената реформа според вижданията на премиера са магистралите. Вотът на българските избиратели масово беше подменен, в парламента попаднаха партии и хора, които излъгаха своите избирателите.

Част от патриотите станаха русофили, а други умирисаха парламента на бъчва. Поведението на Кънев и групировката около него е нелепо. Те се опитват да заблудят, че правят реформи, но това не се случва. Москов пък срива здравната система и обърна срещу себе си цялата гилдия от лекари и пациенти, изтъкна Бареков.

Той съобщи, че Мария Календерска има решимост да прочисти центъра на София от цялата тълпа нелегални имигранти, които са се настанили между „Пиротска“ и „Лъвов мост“. Евродепутатът разказа, че у нас става така, както в Париж и Брюксел – нелегални имигранти влизат незнайно как и завземат центъра сграда по сграда, като обезценяват самия имот и накрая собствениците ги продават без пари. „Никой не ги гони, защото някой взима големи пари от тези нещастни хора. Държавата участва в корупционен модел, в който се разиграват огромни суми – тези хора да бъдат вкарвани в България и от там – в Европа“, предупреди Бареков и съобщи, че Кристалина Георгиева вече е дала подкрепа да вкараме у нас 800 такива нелегални имигранти, пристигнали с лодка в Италия, защото България можела да си ги позволи. Защо българското правителство мълчи по този въпрос, попита Бареков. Той призова медиите да се поинтересуват дали Патриотичният фронт нямат личен интерес от построяването на граничната ограда с Турция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук