9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бареков: Коалиция БДЦ без „България без цензура“ е нелегитимна

От гледна точка на политическата логика и разума у нашите избиратели, няма никакъв шанс да просъществува каквато и да е парламентарна група и коалиция БДЦ без участието на ПП „България без цензура“ и логичното присъствие на нашите депутати, начело с председателя на парламентарната група, г-н Светлин Танчев.

 

Казвам това със самочувствието на единствения политик от групата, който беше избран за народен представител в 43-тото Народно събрание като водач в двата изключително тежки района, където бях водач на листа – Пловдив и Варна (за разлика от мен, моят приятел Любен Дилов – син, който сега предяви претенции да води бащина дружина, не бе избран за депутат, макар и да водеше листата в родния си 23 МИР в София).

БарековЗаявявам пред избирателите на „България без цензура“, че гласувам абсолютно доверие на г-н Светлин Танчев и лоялните ни депутати Мартин Иванов от Пловдив и Георги Ковачев от Варна, които имат пълното право да предявят претенции, че без „България без цензура“ и без Светлин Танчев начело няма как да съществува такова нещо, наречено БДЦ, независимо дали е парламентарна група или коалиция. Сключването на коалиционно споразумение без участието на ПП „България без цензура“ не би имало нито политическа, нито емоционална, а нито дори юридическа легитимност.

В политиката често се случват масови и големи предателства. Случи се и на нас. Нито един избирател на „България без цензура“ не е гласувал за друго, освен за програмата, в чието съставяне, както и във формулирането на нашите предизборни послания пред избирателите ни, нескромно ще призная, взех основно участие. Вярвам напълно в разума на останалите депутати в тази парламентарна група и ще ви призная, че там има един изключителен професионалист и приятел, на когото също давам пълното си доверие – колегата д-р Красимира Ковачка, която до момента съвестно изпълнява задълженията си на съпредседател на парламентарната група. Надявам се, че няма да се стигне до подмяна на волята на избирателите и до даването на каквито и да е основно медийни правомощия на други хора, извън легитимно избраното ръководство на парламентарната група. Тази група беше съставена от депутати, избрани от три парти в коалиция с още четири формации, начело с ББЦ. В последствие се нароиха известен брой „независими“ народни представители, но гласоподавателите ясно са изразили своята воля и са посочили кой иска да ги представлява и кой – не. Вярвам в мъдростта на всичките седем коалиционни партньори, че договорът, подписан с нашите избиратели на 5-ти октомври, повече няма да бъде подменян, фалшифициран и нарушаван.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук