9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бареков обвини БТВ в двоен морал

В отворено писмо до ръководството на БТВ Николай Бареков обвини частната медия в двоен морал. Повод за това е разпространената по-рано позиция на телевизията, че се дистанцира от поведението на водещия Росен Петров, който в ефир обяви, че се присъединява към партията „България без цензура“. В отвореното на Бареков писмо пише: “ Уважаеми колеги, надявам се, че вие ще съумеете да отговорите на въпросите, които днес обществото поставя към вас.
Кога новините на bTV демонстрират двоен морал? Когато атакуват един достоен човек като Росен Петров, позволил си да изкаже своята гражданска позиция честно и открито в ефир? Или когато години наред се правите, че не забелязвате двойните стандарти в редица ваши предавания и външни продукции? Защо не се разграничихте от вашият колега Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент или издигна кандидатурата на мажоритарен депутат от името на неговото предаване? Кунева ваш кандидат ли беше или кандидат на  Слави Трифонов. Защо позволихте дълги години ваши водещи да се крият зад полата на bTV, издигайки откровено политически лозунги и партийни кандидати? Защо bTV не съумя по достойнство да оцени откритото и честно поведение на своето лице и водещ Росен Петров, който заяви открито своите политически пристрастия, заставайки с очите и името си пред аудиторията? Докога българските медии ще демонстрират двоен морал, а bTV като техен флагман ще раздава правосъдие срещу неудобните за статуквото нови политици? Вие, от новото ръководство на bTV ще промените ли практиките, въведени от времето на г-жа Люба Ризова, когато в новините и публицистичните предавания се деляха водещите и обществените фигури на удобни и неудобни? Когато затваряхте очи за очевидните партийни
политически ангажименти на редици от вашите външни продукции и бяхте безкомпромисни, когато някои от вашите редици проявяваше смелостта да изкаже обратното мнение? Напомням, че за последните години от bTV напуснаха или бяха освободени, заради несъгласие с редакционната политика на телевизията десетки ярки публицисти и репортери. И това са хора, чиито оценки за обществения и политически живот в повечето случаи не съвпадат с моите оценки.

Идва времето на новите лидери в политиката. Дали медиите и в частност bTV са готови адекватно да отговорят на това предизвикателство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук