11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бареков отлюспи парламентарното мнозинство

Депутатът Румен Йончев напуска парламентарната група на „Коалиция за България” и ще представлява новата коалиция между Земеделски народен съюз , ВМРО и „България без цензура” в настоящия парламент. Това обяви Николай Бареков в Бургас.

„От днес политическата новина е, че няма мнозинство, което да управлява легитимно в рамките на това народно събрание, защото „Коалиция за България” плюс ДПС, които до момента съставляваха Коалицията, която беше излъчила кабинета на г-н Орешарски, от днес имат един депутат по-малко т.е. те имат 119 народни представители.”

Земеделецът Румен Йончев коментира, че ще бъде гласът в парламента на новата коалиция и обясни  мотивите си за напускането на „Коалиция за България”.

Бареков съобщи още, че очаква към „България без цензура” да премине и депутат от ГЕРБ, който е експерт икономист, завършил в чужбина.

Лидерът на „България без цензура” прогнозира предсрочни парламентарни избори през есента. Бареков намекна и за евентуална бъдеща коалиция с НФСБ.

На пресконференцията присъства и новият общински лидер на „България без цензура” в Бургас академик Иван Тагалов, както Калина Крумова от женската организация на партията „Евромайки”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук