11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бареков си пиел кафето с бургаския кмет, открива офис до две седмици

”Ако трябва да избирам къде да живея, къде да гледам децата си и къде те да развиват, на този етап ще избера Бургас пред Варна”. Това каза журналистът Николай Бареков на брифинг в града.

„Аз не съм привърженик нито на ГЕРБ, нито на НФСБ, но трябва да кажа, че в Бургас случихте на управление. Преди 5 години бургазлии ми казваха, гледай какво става във Варна как се развива града, сега стана обратното. Познавам кмета на Бургас Митко Николов от 20 години- били сме членове на една и съща партия той на СДС, аз на младежкото СДС.  Мога да ви кажа, че този човек има различен манталитет от кмета на Пловдив- Иван Тотев и кмета на Варна- Портних. Единият се крие от медиите непрекъснато, в Пловдив Тотев използва общинския свет за лични цели. Виждате, че такива скандали в Бургас няма.Тук в Бургас явно общинския съвет работи…Колкото по прозрачно е едно управление толкова по-добре. Преди няколко седмици имах път към Бургас и пихме кафе с кмета Николов, като със стар приятел, не съм искал нищо от него. Това не се случва със всеки кмет и с всеки министър-председател. Пожелавам си един ден като участвам в управлението на страната да остана близко до хората. Голямата грешка на Станишев и Борисов е, че спряха връзката с хората- да ги чуеш, докоснеш, да видиш как нямат зъби и пари за дрехи, как не могат да си платят водата и тока”.

Бареков коментира и приетият от Народното събрание мораториум за продажбата на земя на чужденци. Според него пратите са разиграли цирк и решението не е нищо друго освен „див популизъм”, от който печелят големите земеделски фондове, които притежават земя по 100 000 декара. „ГЕРБ са на хранилка при тях, както и БСП затова гласуваха така”, коментира Бареков. Според него и сега чужденците, най-вече турци, купуват земя у нас като регистрират фирми у нас. Бареков смята,че е парламентът е можел да вземе решение да се позволи да се купува земя само от граждани, членове на ЕС. Според него гласуваното решение е антиевропейско, монополно и обслужва турските предприемачи.

Николай Бареков каза още, че до две седмици ще открие офис в Бургас на гражданския проект „България без цензура”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук