16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Басейнът на Минерални бани е почти готов

  Новият плувен басейн на Минералните бани  е почти готов. Издигната е и обслужващата сграда към него. Кметът Димитър Николов даде срок  до края на юли за отваряне на басейна за посетители. На този етап той е открит, с размери 25 на 12.5 м. Може да се ползва за спортна /тренировъчна/ дейност от бургаските клубове по плуване и водна топка, но и за удоволствие – от бургазлии и гостите на града.  

dsc_4721.JPGПредвижда се следващата година басейнът да бъде покрит с купол /лека конструкция/. Той е част от спортен комплекс, чието изграждане предстои, включващ 2 игрища за мини футбол с изкуствена настилка, 1 тенис корт и 1 игрище за баскет/волейбол.

Към намиращия се в близост футболен терен ще бъде направена трибуна. От утре със съдействието на Община Бургас футболният отбор на Нефтохимик отива там на подготовка за баража за влизане в „Б“ група.

Кметът Николов и директорът на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ Живко Иванов посетиха още плувен комплекс „Флора“. Тези дни там беше монтирано електронно табло, закупено от Община Бургас. Системата включва главно табло, 4 по-малки, пулт за управление и електронни хронометри. Техниката е на стойност 31 000 лв. и ще се ползва за състезанията по водна топка. Електронни табла от същата марка бяха използвани на лятната олимпиада в Пекин.

Друга новост е усилването на осветлението при плувен комплекс „Флора“, за да може базата да се ползва до по-късни часове. То ще се случи до края на седмицата. През месец септември там ще бъдат изградени и зрителски трибуни с 450 места.

През последните две години в Бургас се забелязва истински ренесанс на плувните спортове. В клубовете, които развиват такава дейност, рязко са се повишили записванията на деца. basein11.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук