14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Башар Асад, отивай си! – скандираха на митинг младежи от Сирия в Бургас

„Ние сме младежите, които излизаме срещу този режим, 40 години мизерия стигат, дойде новото поколение, което ще смени системата в Сирия”- това скандираха младежи, представители на арабската общност в Бургас, на първият извън столичен митинг против режима на Башар Асад.

С  тази проява арабската общност изразява своята съпричастност към сирийския народ и благодарността си към българското правителство за това, че отзова сирийския посланик.

Деца с плакати и техните майки бяха дошли за да изразят своя гняв срещу продължаващите репресии и убийства на цивилни граждани в сирийските градове Дар Аа, Хомс и Хула, където правителствените войски използват авиация и артилерия, за да обстрелват гъсто населени жилищни квартали.

В Бургаски регион живеят около 250 семейства от арабските страни. Всички те са обезпокоени от кървавия терор, който на принципа на доминото се очаква да залее Алжир, Иран, Бахрен, Саудитска Арабия

Шествието  започна от паметника на Альоша,  премина по централната улица „Александровска” , за да стигне до сградата на община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук