14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бащата на отведената в Лондон- Габи, иска справедлив процес у нас

 Семейната драма с насилствено отведената в Лондон, от майка си, 7-годишна Габриела,  продължава. Днес отчаяният баща Борислав Калчев , от Айтос, потърси съдействието на медиите за да накара българските институции да се намесят и да му съдействат да разбере как се чувства дъщеря му, работи ли с нея психолог в Лондон, как я издържа майката й- Мариана Начкова и ходи ли на училище момиченцето, което дори не знае английски. Според бащата, извън чисто юридическия спор за попечителство, остава без отговор въпросът, защо българските институции за закрила на детето не си вършат работата при положение, че Габи е български гражданин.

Има решение на Върховния съд в Лондон, с което детето е поставено под юрисдикцията на Англия и то трябва да живее с майка си. Бургаският окръжен съд също излиза с решение на 4 февруари 2010 г., че случаят с родителските права е решен от съд в друга държава- членка на ЕС и отказва да образува дело за попечителство тук в България. Борислав продължава да настоява за процес за родителските права в България и е убеден, че дори родителските права  да се присъдят на майката, то той ще има право да вижда детето си.

Малката Габриела беше изведена от България на 22 януари с помоща на съдия- изпълнител. Бащата и негови приятели и познати се опитаха да направят жива верига на Летище Бургас за да попречат детето да напусне страната, но неуспешно. Борислав Калчев си купи билет за да може да се качи на борда на самолета и да се сбогува с дъщеря си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук